Naar homepagina Elishout

secondary-secundair-onderwijs

COOVI ondersteunde België tijdens Expo Milaan 2015

In volle vakantie een vraag krijgen via de schoolpost… was ons geluk.

Af en toe de school mail lezen in de zomervakantie, en daarop onmiddellijk reageren en gaan onderhandelen bracht onze school en zijn leerlingen in de maand september naar de wereldexpo in Milaan. Koken en opdienen was het opzet, ondersteunen de opdracht, veel in handen nemen de realiteit.

Onze leerlingen van de 7de jaren hotel, en drie leerlingen van 6 RK vertoefden samen met hun begeleiders de heren Tuyteleir, Aerens, Jenet, Asselman en Bergmans ruim 10 dagen in het Belgische paviljoen.

Er werd op vele paarden tegelijk gegokt. Lunch, receptie, koffie, BBQ, diner, aperobar… een bont allegaartje aan activiteiten, voor een bont allegaartje aan bezoekers.

Onze prestaties werden met trots gesmaakt door minister-president de heer Vervoort en zijn internationale bezoekers, minister Leo Delcroix (C.E.O. van het Belgische paviljoen) wenste onze school uitdrukkelijk te bedanken en nog een resem aan genodigden kon zijn dank niet onder stoelen of banken steken.

Een avondje samenwerken met Brusselse chefs van Comme Chez Soi en Senzonoma was een uiterst leerrijke, op en top gastronomische en  smaakvolle bedoening. Zelfs het opruimen achteraf bleek een ernstige, beetje onderschatte, opdracht.

Milaan bezoeken was de afsluiter op de voorlaatste dag. Een welgekomen rust na een lange periode van zware vermoeiende dagen.

Maar COOVI is blij om er geweest te zijn, blij met wat wij presteerden, en nog blijer om onze leerlingen deze ervaringen te kunnen aanbieden.

COOVI internationaal… als het om een meerwaarde gaat zijn wij er als de (buitenlandse) kippen bij.