Naar homepagina Elishout

secondary-secundair-onderwijs

Menu didactisch restaurant

Het didactische restaurant van de school is elke schooldag geopend.

Onze leerlingen, directie en leerkrachten verwelkomen u graag in ons didactisch restaurant.

Het restaurant is gelegen op 60 meter hoogte en biedt u een geweldig panoramisch zicht over Brussel en Pajottenland.

Wij stellen u twee mogelijke formules voor, dit moet je duidelijk vermelden bij de reservatie.

1) Wij serveren op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag een "3-gangenlunchmenu" dat afgestemd is op de te realiseren leerplannen. Dit menu kost 35 euro. In dit menu is alles inbegrepen van aperitief tot en met koffie/thee.

Duurtijd ca. 120 minuten

2)Wij serveren op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag een "2-gangen express menu", bestaande uit voorgerecht of soep, hoofdgerecht en één drank (water of wijn) inbegrepen. Dit express menu kost 15 euro (2 gangen en 1 drankje)

Duurtijd ca. 50 minuten

 

Onze keuken- en zaaldienst wordt verzorgd door de leerlingen van de tweede en/of derde graad, zij leren in een realistische omgeving technieken, attitudes en vakkennis aan.

De menu's verschijnen regelmatig op de website van de school en worden opgesteld in functie van de lessen.

Wij vragen onze gasten om het restaurant te betreden tussen 11.50 uur en 12.05 uur, en  uiterlijk om 14.15 uur te verlaten zodat de andere lessen niet in het gedrang komen.

Hebt u vragen in verband met allergenen en bereidingen? Contacteer ons.

De menu's zijn steeds onder voorbehoud, wij werken steeds met dagverse producten.

 

°Hebt u opmerkingen, vragen of aanbevelingen dan horen wij dat graag.

 

°Voor aanvragen van groepen, meer dan 10 personen, neemt u liefst telefonisch contact op met de school. Wij helpen u dan graag verder om afspraken te maken.

Reserveren? Via de website van onze school of op het telefoonnummer 02 5265600016 - 

 

Maandag 17 september 2018.

Hapje: Gepekelde haring zoet-zuur

Vichyssoise met pladijs en groene kruiden

Entrecôte met tomatensalsa, Béarnaisesaus en Pont Neuf aardappelen

Perzik Melba

 

Dinsdag 18 september 2018.

Hapje: Bladerdeeggebakje met zalm

Bisque van kreeft

Gebraden kip met variatie aan salades

Sorbet van bloedsinaasappel, kletskop en verse fruisla

 

Woensdag 19 september 2018.

Hapje: Bladerdeeggebakje met zalm

Bisque van kreeft

Gebraden kip met variatie aan salades

Sorbet van bloedsinaasappel, kletskop en verse fruisla

 

Donderdag 20 september 2018.

Hapje: Gepekelde haring zoet-zuur

Vichyssoise met pladijs en groene kruiden

Entrecôte met tomatensalsa, Béarnaisesaus en Pont Neuf aardappelen

Perzik Melba

 

Vrijdag 21 september 2018.

Hapje: Bladerdeeggebakje met zalm

Bisque van kreeft

Gebraden kip met variatie aan salades

Sorbet van bloedsinaasappel, kletskop en verse fruisla

 

 

 

Maandag 24 september 2018.

Geen dienst / Voorbereidingen activiteit.

 

Dinsdag 25 september 2018.

Geen dienst / Activiteit.

 

Woensdag 26 september 2018.

Hapje: Bladerdeeggebakje met zalm

Bisque van kreeft

Gebraden kip met variatie aan salades

Sorbet van bloedsinaasappel, kletskop en verse fruisla

 

Donderdag 27 september 2018.

Geen dienst / 2-daagse voor de collega's afdeling hotel

 

Vrijdag 28 september 2018.

Geen dienst : Pedagogische studiedag.

 

 

Maandag 1 oktober 2018.

Hapje: tartaar van rund met Pont Neuf aardappel

Mosselsoepje met fijne inlandse groenten

Piepkuiken met kreeftenbéarnaise, peterselie aardappel en fijne boontjes

Wafeltje met gebakken appel en vanille ijs

 

Dinsdag 2 oktober 2018.

hapje: Soepje van aardpeer

Slaatje van gerookte vissen met mierikswortelroom

Tagliata van rund met kaviaar van aubergines, paprikacoulis

Crème brulée met rood fruit

 

Woensdag 3 oktober 2018.

hapje: Soepje van aardpeer

Slaatje van gerookte vissen met mierikswortelroom

Tagliata van rund met kaviaar van aubergines, paprikacoulis

Crème brulée met rood fruit

 

Donderdag 4 oktober 2018.

 Hapje: tartaar van rund met Pont Neuf aardappel

Mosselsoepje met fijne inlandse groenten

Piepkuiken met kreeftenbéarnaise, peterselie aardappel en fijne boontjes

Wafeltje met gebakken appel en vanille ijs

 

Vrijdag 5 oktober 2018.

Hapje: Polentakroketje, rollade van pladijs en ansjovismayonaise

Rode poon op green egg, crème van artisjok, zuiderse groenten

Runderhaas, gekonfijte sjalot, jonge groenten, dragon

Canneloni van witte chocolademousse, sorbet van perzik en framboos

 

Maandag 8 oktober 2018.

Hapje: Vitello Tonato

Schelvis op Oostendse wijze

Piepkuiken met kreeftenbéarnaise, peterselie aardappel en fijne boontjes

Wafeltje met gebakken appel en vanille ijs

 

Dinsdag 9 oktober 2018.

hapje: Soepje van aardpeer

Slaatje van gerookte vissen met mierikswortelroom

Tagliata van rund met kaviaar van aubergines, paprikacoulis

Crème brulée met rood fruit

 

Woensdag 10 oktober 2018.

Geen dienst / pedagogische studiedag

 

Donderdag 11 oktober 2018.

 Hapje: Vitello Tonato

Schelvis op Oostendse wijze

Piepkuiken met kreeftenbéarnaise, peterselie aardappel en fijne boontjes

Wafeltje met gebakken appel en vanille ijs

 

Vrijdag 12 oktober 2018.

Hapje: Tartaar van zalm met granny Smith

Venkelsoepje met grijze garnalen en coulis van waterkers

Geroosterd tussenribstuk, Pont Neuf aardappel, Béarnaisesaus

Perzik "Melba"

 

Week 5

Maandag 15 oktober 2018.

Hapje: Toastje met gerookte zalm, gepocheerd ei en lente ui

Bisque "Lady Curson"

Kwartel en cocotte, Anna van zoete aardappel en raap, geconfijte sjalot en romig sausje van Parijse champignons.

gepocheerd peertje, mousse van citroen, ijs van griotinnes en méringue.

 

Dinsdag 16 oktober 2018.

hapje: Soepje van aardpeer

Slaatje van gerookte vissen met mierikswortelroom

Tagliata van rund met kaviaar van aubergines, paprikacoulis

Crème brulée met rood fruit

 

Woensdag 17 oktober 2018.

hapje: Soepje van aardpeer

Slaatje van gerookte vissen met mierikswortelroom

Tagliata van rund met kaviaar van aubergines, paprikacoulis

Crème brulée met rood fruit

 

Donderdag 18 oktober 2018.

 Hapje: Toastje met gerookte zalm, gepocheerd ei en lente ui

Bisque "Lady Curson"

Kwartel en cocotte, Anna van zoete aardappel en raap, geconfijte sjalot en romig sausje van Parijse champignons.

gepocheerd peertje, mousse van citroen, ijs van griotinnes en méringue.

Vrijdag 19 oktober 2018.

Hapje: Tartaar van zalm met granny Smith

Venkelsoepje met grijze garnalen en coulis van waterkers

Geroosterd tussenribstuk, Pont Neuf aardappel, Béarnaisesaus

Perzik "Melba"

 

Week 6

Maandag 22 oktober 2018.

Hapje: handgesneden gerookte zalm

Soepje van geroosterde pompoen

Rollade van parelhoen, oesterzwammen, aardpeer, wortel en Dauphine aardappelen

Moeulleux van chocolade, vanille roomijs

 

Dinsdag 23 oktober 2018.

hapje: Soepje van aardpeer

Slaatje van gerookte vissen met mierikswortelroom

Tagliata van rund met kaviaar van aubergines, paprikacoulis

Crème brulée met rood fruit

 

 

Woensdag 24 oktober 2018.

hapje: Soepje van aardpeer

Slaatje van gerookte vissen met mierikswortelroom

Tagliata van rund met kaviaar van aubergines, paprikacoulis

Crème brulée met rood fruit

 

 

Donderdag 25 oktober 2018.

 .

 

Vrijdag 26 oktober 2018.

Hapje: handgesneden gerookte zalm

Soepje van geroosterde pompoen

Rollade van parelhoen, oesterzwammen, aardpeer, wortel en Dauphine aardappelen

Moeulleux van chocolade, vanille roomijs

 

Het didactisch restaurant is gesloten tijdens de Herfstvakantie

Afbeeldingsresultaat voor herfst

 

Maandag 5 november 2018.

-

 

Dinsdag 6 november 2018.

Hapje: Duo van wraps

Heldere bouillon Madrilène

Gebraden piepjuiken met kreeftenbéarnaise, luciferaardappelen

Kaasbord / Duo van chocolademousse

 

Woensdag 7 november 2018.

Hapje: Duo van wraps

Heldere bouillon Madrilène

Gebraden piepjuiken met kreeftenbéarnaise, luciferaardappelen

Kaasbord / Duo van chocolademousse

 

Donderdag 8 november 2018.

 

Vrijdag 9 november2018.

hapje: Huisbereide humus / Guacomolé

Gevogeltesoepje met fijne groetjes

Lamsribstuk "Niçoise"

Kaasbord / Duo van chocolademousse

 

Maandag 12 november 2018.

 

Dinsdag 13 november 2018.

Hapje: Duo van wraps

Heldere bouillon Madrilène

Gebraden piepjuiken met kreeftenbéarnaise, luciferaardappelen

Kaasbord / Duo van chocolademousse

 

Woensdag 14 november 2018.

Hapje: Duo van wraps

Heldere bouillon Madrilène

Gebraden piepjuiken met kreeftenbéarnaise, luciferaardappelen

Kaasbord / Duo van chocolademousse

 

Donderdag 15 november 2018.

 

Vrijdag 16 november 2018.

 

hapje: Huisbereide humus / Guacomolé

Gevogeltesoepje met fijne groetjes

Lamsribstuk "Niçoise"

Kaasbord / Duo van chocolademousse

 

 

Maandag 19 november 2018.

 

Dinsdag 20 november 2018.

 

 

Woensdag 21 november 2018.

 

Donderdag 22 november 2018.

 

Vrijdag 23 november 2018.

hapje: Huisbereide humus / Guacomolé

Gevogeltesoepje met fijne groetjes

Lamsribstuk "Niçoise"

Kaasbord / Duo van chocolademousse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: 
afbeelding: