Wat?
Deze richting is sterk op de praktijk gericht en biedt een polyvalente opleiding in de breed opgevatte vleessector. Je maakt er kennis met de verschillende aspecten die bij de uitbating van een bedrijf belangrijk zijn: rechten en plichten van de handelaar, aan-en verkoopverrichtingen, betalingsmiddelen, vereenvoudigd boekhouden, ondernemingsvormen, vestigingsproblemen, ... Je leert een aantal technieken beheersen: bereidingen, recepturen, versnijdingstechnieken, vakterminologie, bewaar- en verpakkingsmogelijkheden, veiligheid, hygiëne en milieu, verkoop van de gerechten, ...
Door praktijkoefeningen en stages leer je snel, efficiënt en verantwoord werken en het hoofd bieden aan mogelijke noodsituaties.
En later?
Je kunt aan het werk als ambachtelijk slager in een bedrijf of als industrieel slager in een (middel)grote onderneming. Na een aantal jaren praktische ervaring kun je je als zelfstandig slager vestigen.
Je kunt ook een zevende specialisatiejaar volgen om zo het diploma secundair onderwijs te behalen.
Lessentabel
2de graad BSO Slagerij |
3de graad BSO Slagerij |
|
BASIS | 12 | 10 |
---|---|---|
AV Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer | 2 | 2 |
AV Frans | 2 | 2 |
AV Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
AV Project algemene vakken | 6 | 4 |
SPECIFIEK GEDEELTE | 22 | 24 |
AV Plastische opvoeding | 1 | |
TV Slagerij | 4 | 4 |
PV Praktijk slagerij | 18 | 14 |
PV Stage slagerij | 5 | |
COMPLEMENTAIR | 2 | 2 |
TV Toegepaste economie | 2 | |
ALGEMEEN TOTAAL | 34 | 36 |