Naar homepagina Elishout

secondary-volwassenen

Voorzieningen

CURSISTENVOORZIENINGEN

Professionele en nieuwe infrastructuur

Een grondige renovatie  op de campus COOVI zorgde voor een nieuwe drive en gloednieuwe of vernieuwde infrastructuur voor het centrum.

Gloednieuwe keukentoren: architecturaal hoogstandje

De nieuwe keukentoren van 60 meter hoog is is een opeenstapeling van hypermoderne lokalen en leskeukens met een panoramisch restaurant als kers op de taart. Terwijl de panoramische buitenliften nadruk leggen op het transparante karakter van het gebouw, zorgen de glazen gevels voor een continue interactie tussen cursisten en de omgeving.

 

 

 

Klaslokalen met digitale schoolborden
De meeste klaslokalen in gebouw 5 zijn uitgerust met een Smartboard, een handig multimedia bord dat interactief en vernieuwend onderwijs mogelijk maakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studentenrestaurant free-flow
dat dagelijks tijdens de lunch opengesteld wordt voor alle leerlingen, cursisten, lesgevers, en personeel van de verschillende onderwijsinstellingen die huisvesten op de campus. Voor een zeer democratische prijs kunnen cursisten hier dagelijks een voorgerecht of soep, hoofdgerecht en dessert krijgen.
 

Cafetaria & winkel CVO (COOVItaria)
dat dagelijks tussen 14 en 22 uur opengesteld wordt voor cursisten, lesgevers, en personeel. Zaterdag enkel in de voormiddag. Voor een zeer democratische prijs kan je hier een koffietje en andere dranken, snelle hap en kant- en klare maaltijden verkrijgen.

Je kan er ook huisgemaakte producten kopen van de opleidingen Bakkerij, Slagerij, Kok, Brouwerij

 

 

 

Gastronomisch restaurant
waar iedereen mits tijdige reservatie kan genieten van een gastronomisch diner van 4 gangen met aangepaste wijnen voor een voordelige prijs. Zowel de keuken als de zaal wordt er verzorgd door cursisten van het CVO. Klik hier voor de reservatiewebsite

Groene campus met ontspanningsmogelijkheden
De campus ligt in een groen park met vijver en bankjes, waar het vooral bij mooi weer goed vertoeven is. Er zijn ook sportgelegenheden zoals een zwembad en fitnessruimte, waar op vertoon van je cursistenkaart aan democratische prijzen gesport kan worden.

Informatievoorzieningen 

Het centrum kiest bewust (conform de centrumvisie, waarin samenwerking, Brusselse verankering en vernieuwend onderwijs belangrijk zijn) niet voor een eigen uitgebreide bibliotheek, maar biedt je wel het volgende:

OLC of Openleercentrum
een speciaal uitgerust lokaal met PC's, internetaansluiting en software, waar je als cursist al dan niet onder begeleiding zelfstandig kunt werken. Beperkte bibliotheekkast voor de Specifieke Lerarenopleiding: met naslagwerken, cahiers voor vakdidactiek, artikels, etc... in het OpenLeerCentrum (OLC). Je kan er als cursist ter plekke gebruik van maken. 

Universitaire bibliotheek van VUB
Cursisten en lesgevers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de universitaire bibliotheek van VUB. Via de VUBIS-catalogus kan je nagaan welke werken beschikbaar zijn en welke zich in het magazijn van de universiteitsbibliotheek bevinden. Het is mogelijk werken uit het magazijn online aan te vragen. Het is ook mogelijk om werken ter plekke te raadplegen zonder registratie.

Studielandschappen van de Erasmushogeschool Brussel

Op de campussen van de Erasmushogeschool vind je goed uitgeruste studielandschappen met (groeps)werkplekken, print- en kopieerfaciliteiten, computers en een uitgebreide bibliotheekcollectie met vakliteratuur, tijdschriften en e-bronnen (online databanken).  Cursisten en lesgevers mogen ter plaatse gebruik maken van de aanwezige faciliteiten en de digitale bibliotheek raadplegen. Na registratie kunnen werken ook ontleend worden. Je kan de beschikbaarheid van een boek controleren via de online bibliotheekcatalogus van de Erasmushogeschool.

Meer informatie over de studielandschappen (o.a. contactgegevens, openingsuren en het bibliotheekreglement) en de digitale bibliotheek vind je de bibliotheekwebsite van de Erasmushogeschool.