Naar homepagina Elishout

secondary-secundair-onderwijs

Brood en Banket

Wat?

Deze richting biedt een polyvalente opleiding aan voor een waaier van taken in de bakkerijsector, zowel in ambachtelijke als in industriële bedrijven. Je maakt kennis met de verschillende functies die van belang zijn voor de uitbating van een brood- en banketbakkerij (personeel, fnanciën, administratie).
Je leert de chemische samenstelling en de vertering van de belangrijkste voedingsstoffen en -middelen voor de bakkerij kennen. Je leert ook omgaan met de wetmatigheden van mechanica, elektro-dynamica, magnetisme, trillingen en golven. Je krijgt plastische vaardigheden aangereikt voor de vormgeving en de decoratie van eindproducten. Ook receptenleer, warenkennis en bedrijfs-uitrusting krijg je onder de knie.

In de praktijk leer je snel, efficiënt en verantwoord werken en het hoofd bieden aan noodsituaties.

En later?

Je kan aan de slag als ambachtelijk of industrieel bakker in klein- of grootschalige bakkerijen, in de grootproductie of in distributiebedrijven. Na een aantal praktijkjaren kun je doorgroeien naar leidinggevende functies in de bedrijfswereld of kun je je als zelfstandig ondernemer vestigen. Je kunt ook doorstromen naar een zevende specialisatiejaar of naar het hoger onderwijs (bachelor) zoals voeding- en dieetkunde of leerkracht secundair onderwijs  (voeding/verzorging/kleding).

Lessentabel

 

2de graad TSO
Bakkerij

3de graad TSO
Bakkerij
BASIS 18 15
AV Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer 2 2
AV Aardrijkskunde  1 1
AV Engels  2 2
AV Frans  2 2
AV Geschiedenis  1 1
AV Lichamelijke opvoeding  2 2
AV Natuurwetenschappen  1  
AV Nederlands  4 3
AV Wiskunde  3 2
SPECIFIEK GEDEELTE 16 17
TV Bakkerij 4 3
PV Bakkerij 12 10
PV Stage Bakkerij   4
COMPLEMENTAIR   2
TV Toegepaste Economie   2
     
ALGEMEEN TOTAAL 34 34