Wat?
Deze praktijkgerichte en polyvalente opleiding is gericht op de verschillende functies in de bakkerijsector: ambachtelijke of industriële bakkerij, chocoladeverwerking, ijsbereiding, … Er wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de regelgeving inzake gezondheid en milieu, en aan veiligheid en hygiëne. Je komt in contact met alle vaardigheden die nodig zijn voor een commerciële bedrijfsvoering, zoals bedrijfsorganisatie, voorraadbeheer, automatisering, vereenvoudigd boekhouden, kostprijsberekening, … De praktische oefeningen zorgen voor de nodige beroepsattitudes en spitsen zich toe op afwerking, efficiëntie en prijsbewustheid.
En later?
Je kunt aan de slag in een ambachtelijke of industriële brood- en banketbakkerij. Na een aantal jaren praktijk kan je zelfstandig bakker worden of doorstromen naar een leidinggevende functie in het bedrijf. Je kunt ook een zevende specialisatiejaar volgen om zo het diploma secundair onderwijs te behalen.
Lessentabel
2de graad BSO Bakkerij |
3de graad BSO Bakkerij |
||
BASIS | 12 | 10 | |
---|---|---|---|
AV Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer | 2 | 2 | |
AV Frans | 2 | 2 | |
AV Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 | |
AV Project algemene vakken | 6 | 4 | |
SPECIFIEK GEDEELTE | 22 | 22 | |
AV Plastische opvoeding | 1 | ||
PV Praktijk bakkerij | 18 | 12 | |
TV Bakkerij | 4 | 5 | |
PV Stage Bakkerij | 4 | ||
|
0 | 2 | |
TV Toegepaste economie | 2 | ||
ALGEMEEN TOTAAL | 34 | 34 |