Naar homepagina Elishout

secondary-secundair-onderwijs

Restaurant en Keuken

Wat?

Deze praktijkgerichte opleiding bereidt je voor op diverse functies in de horeca, zowel in de keuken als in de zaal (restaurant, café,...). Hoewel het aantal algemene vakken beperkt is, gaat er vrij veel aandacht naar talen. Je maakt kennis met bedrijfsorganisatie, de inrichting van de werkruimtes, gastronomische bereidingstechnieken, serveer- en onthaaltechnieken, de eetcultuur en de hygiënebeheersing. Je komt in contact met administratie en automatisering en je maakt kennis met ongeveer alles wat bij de uitbating van een horecazaak komt kijken: rechten en plichten van de handelaar, aan- en verkooptechnieken, betalingsmiddelen, vereenvoudigd boekhouden, ondernemingsvormen, vestigingsproblemen, ... Door praktijkoefeningen en stages leer je snel, efficiënt en verantwoord werken en leer je omgaan met mogelijke noodsituaties.

En later?

Na deze studies kan je als kok of ober aan de slag in restaurants of eetcafés, bij traiteurs of in seminaire- en recreatiecentra. Na enkele jaren ervaring kun je je als zelfstandig horeca-uitbater vestigen. Je kunt ook een zevende specialisatiejaar volgen om zo het diploma secundair onderwijs te behalen.

Lessentabel

  2de graad BSO
Restaurant en Keuken
3de graad BSO
Restaurant en Keuken
BASIS 12 10
AV Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer  2 2
AV Frans  2 2
AV Lichamelijke opvoeding  2 2
AV Project algemene vakken  6 4
SPECIFIEK GEDEELTE 22 22
PV Praktijk hotel 18 12
TV Hotel 4 4
PV Stage Hotel   4
TV Toegepaste economie/hotel   2
COMPLEMENTAIR 2 4
AV Engels 2 2
PV Praktijk Hotel   2
     
ALGEMEEN TOTAAL 36 36