Naar homepagina Elishout

secondary-secundair-onderwijs

Restaurantbedrijf en Drankenkennis

Wat?
 

Als specialist in drank en wijn ligt er een mooie toekomst voor je! In het 7de jaar restaurant, drankenleer en wijnkennis wordt je meer wegwijs gemaakt in de wereld van niet-alcoholische en alcoholische drank. Van aperitief tot afzakkertje wordt je rondgeleid door de verschillende bereidingstechnieken, de dienst van deze drank en aan- en verkoopbeleid. Samen met je leerkrachten zal je de inventaris uitwerken van de wijnkelder van school, en door middel van degustaties jouw advies mogen geven over aankopen voor de school. Het bijwonen en organiseren van degustaties behoort tot je lessenpakket.
 
Je praktijk zal specifiek naar het drank- en wijngedeelte gericht zijn. Opzoekwerk in functie van een goede wijnkaart, en wijnadvies verstrekken aan de gasten in het didactische restaurant zijn jouw toekomstige sterke eigenschappen. Om je opleiding te vervolledigen zal je stage lopen in een restaurant waar veel aandacht aan de wijnkaart besteed wordt. Samen met de sommelier wordt je daar verder ingeleid in wondere wereld van wijn en gastronomie.

 

Lessentabel

 

7de jaar
Restaurantenbedrijf en Drankenkennis

BASIS 12
AV Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer  2
AV Frans  2
AV Lichamelijke opvoeding  2
AV Project algemene vakken  6
SPECIFIEK GEDEELTE 20
PV Praktijk hotel  6
PV Stage hotel  8
TV Hotel  6
COMPLEMENTAIR 4
AV Engels 2
   
ALGEMEEN TOTAAL 34