Wat?
Om de wereldse gastronomie verder uit te diepen bieden wij onze leerlingen de kans zich te vervolmaken in het zevende jaar specialiteitenrestaurant, praktijk keuken. Eigen creaties, moderne technieken, verrassende smaken, niet-dagelijkse binnen- en buitenlandse ingrediënten. Je wordt ondergedompeld in de wereld van de topgastronomie. Recepturen uitdiepen, verantwoord aankopen, magazijnbeheer behoren tot het takenpakket in deze opleiding.
Je krijgt de kans om een buitenlandse stage te lopen in een klasserestaurant, onze school staat borg voor een correcte stageopvolging.
Deze aanvullende opleiding is ook een mogelijke stap naar hoger onderwijs. Op het einde van het schooljaar kan je een diploma behalen, dit wil zeggen een verhoging van je getuigschrift van het zesde jaar beroepsonderwijs.
En later?
Dit specialiteitenjaar zal je doen verlangen om mee te draaien in de keuken van de beste chefs en je aanmoedigen om een eigen carrière uit te bouwen in de selecte wereld van de gastronomie.
Lessentabel
7de jaar |
|
BASIS | 12 |
---|---|
AV Godsdienst of Niet-confessionele zedenleer | 2 |
AV Frans | 2 |
AV Lichamelijke opvoeding | 2 |
AV Project algemene vakken | 6 |
SPECIFIEK GEDEELTE | 20 |
PV Praktijk hotel | 6 |
PV Stage hotel | 8 |
TV Hotel | 6 |
COMPLEMENTAIR | 4 |
AV Engels | 2 |
ALGEMEEN TOTAAL | 34 |